6 juni 2012
17:00

Tingsryd United FC

Referat: Emmaboda Komb - Tingsryd United FC

Tingsryd stod som motståndare i idag, där publiken fick se två lag som inte vek ner sig utan krigade in i sista minuten och fick dela på poängen.Första halvlek började lite trevande från bägge lagen med mycket kamp och hårt jobb från bägge lagen, det syntes att det var två lag som inte ville förlora, spelat var tufft men jämt mellan lagen. Det var vi som var närmast att ta ledning i första halvlek på en hörna där vi nickade bollen i kryssribban. Men som sagt var så var det jämnt mellan lagen och halvtidsresultatet blev rättvisst 0-0.

I början på andra halvlek så var Tingsryd det bättre och helt logiskt så skapade dom ett visst tryck på oss och ett par riktigt fina lägen men målen uteblev. Men vi jobbade oss in i matchen och skakade fram ett flertal hörnor och på en av dessa hörnor så blev det rena rama flipperspelet framför målet som avslutades med en cykel-spark men målvakten rädda den i sista sekund och nu var det vi som hade övertaget. Men det hjälpte inte utan vad händer från ingenstans så gör Tingsryd 0-1 f---n tänker man då som ledare och särskilt när det är 10 min kvar. Men idag visade grabbarna att Tingsryd skulle allt få kämpa in i det sista och vad händer med 5 min kvar så gör vi 1-1 målet, ett rättvist slutresultat sätt till hela matchen.

Idag ska alla ha ett stort plus i kanten, vi visa oss själva och publiken att vi har tagit ett rejält kliv när det gäller inställning mm. För denna match är en riktig lagvinst ända från målvakten som gör flera avgörande räddningar och en backlinje som stod upp för varandra med säkert spel och på mittfältet jobbade alla stenhårt matchen igenom med att ligga rätt i positionen och vinna många andra bollar och där även forwarden gjorde så gått han kunde mot deras välväxta backar, men som sagt va så är det en samtliga spelare i allra högsta grad delaktiga i denna poäng.

Idag så var det Inge Malmqvist tur att dela ut stjärnorna och det kan inte varit en lätt sak idag men följande spelare får var sin stjärna Gustav Malmqvist, Anton Hausenkamph och Erik Welander/ mvh Ledarna